The Lost Distillery Company Jericho Classic 0,7 l 43%

The Lost Distillery Company Jericho Classic 0,7 l 43%

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

További termékek a kategóriából

További The Lost Distillery Company termékek: The Lost Distillery Company Whiskey

Jameson 1 l 40% Whiskey 9 304 Ft-tól Jameson 1 l 40% Jameson Select Reserve Black Barrel 0,7 l 40% Whiskey 18 990 Ft Jameson Select Reserve Black Barrel 0,7 l 40% BOWMORE 12 Years 0,7 l 40% Whiskey 15 300 Ft-tól BOWMORE 12 Years 0,7 l 40% Glenfarclas 15 Years 0,7 l 46% Whiskey 24 928 Ft-tól Glenfarclas 15 Years 0,7 l 46%

Árdiagram

Áttekintést kaphat a termék árának alakulásáról.
 
minimum ár
 
átlagár

Árfigyelő

Árfigyelő szolgáltatásunk értesíti, ha a termék a megjelölt összeg alá esik.
Aktuális legalacsonyabb ár: 0 Ft

Termékleírás
Űrtartalom 0.7 l
Alkoholtartalom 43 %

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

AKCIÓ! Aki most bármilyen Lost Distillery 0,7-es palackot vásárol, az 1 db.   1490 Ft-os Lost Distillery flaskát kap ajándékba! A Jericho lepárló Highland észak-keleti részén állt, egy csendes, eldugott völgyben. William Smith alapította 1822-ben, aki hívő ember lévén (prédikátorként is működött) bibliai névvel látta el főzdéjét (nem mellesleg a telken átfolyó patakot Jordánnak nevezték). A Jericho szépen növekedett, rendszeresen jelentek meg hirdetései az újságokban, azonban a későbbi modernizáció után is fennmaradt a nehézkes szállítás problémája, így a termékeket lóval kellett a legközelebbi vasútig szállítani. Az átépítés után a lepárló Benachie névvel folytatta működését, így a Jericho testes-olajos maltja jóval könnyebb lett. A 19. század elején még érleletlenül adták a whiskyjüket, később azonban madeira- és sherryhordót kezdtek el alkalmazni egészen a az 1913-as bezárásig. A Lost Distillery kutatásai révén ezt az enyhén tőzegelt, sherry érlelt maltot alkotta újra. Ha többet meg akarsz tudni az Jericho történetéről, akkor kattints  IDE !A Lost Distillery összes kiadása egyedi, a címkén feltüntetésre kerül az adott eresztés száma és a palack száma. Ez a blended malt whisky 12-15 év közötti érlelésekből lett megalkotva. Kóstolásakor gyümölcsös sütis, mandarinos, gyógynövényes, vaníliás aromákkal találkozhatunk.  The Lost Distillery StoryA 20. században majdnem 100 lepárló zárt be vagy pusztult el Skóciában. Ez a szám majdnem a fele a valaha (hivatalosan) létezett összes skót lepárlónak. A világgazdasági válság, a túltermelés, a világháborúk, a szesztilalom mind hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen sok főzde zárt be. Ennek eredményeképpen számos különleges és igen tiszteletreméltó lepárló veszett el a világ számára. Egészen mostanáig. Egy szakértői csapat ugyanis arra vállalkozott, hogy újjáéleszti ezeket a valaha volt whiskyket. Ezekből az italokból azonban nem maradt fenn egy palack sem, amely mintául szolgálhatna, ezért az újraalkotáskor különleges eszközökhöz kellett nyúlniuk: korabeli feljegyzésekhez. A Michael Moss professzor (Glasgowi Egyetem) vezetésével egy levéltárosi csapat gyűjti és vizsgálja azokat a korabeli írásos anyagokat (lepárlói feljegyzések, adatok, korabeli újságcikkek, utazók beszámolói stb. ), amelyekben említik a lepárlót és whiskyjét. Ezek alapján próbálják meg reprodukálni azt a karaktert, amilyen az adott whisky az utolsó lepárlásakor lehetett. Ennek során 10 fő szempontot vesznek figyelembe:
  • utolsó lepárlás dátuma (milyen technikai háttér állt akkor rendelkezésre)
  • elhelyezkedés (melyik régió, mellyek voltak a szomszédos főzdék)
  • vízforrás (lágy vagy kemény víz, milyen ásványi összetevőkkel)
  • árpa fajtája
  • élesztő
  • tőze g
  • cefréző kád
  • erjesztő kád
  • lepárló berendezés
  • hordó.
Ezek alapján már egy viszonylag jó képet kapnak a főzdében készülő whisky egykori stílusáról. Ekkor a Lost Distillery whisky készítői is áttanulmányozzák az eredményeket, és megpróbálják elhelyezni az italt egy aromaskálán: tőzeges – virágos – gyümölcsös – gabonás – boros – fás - kénes. A folyamat harmadik része a legizgalmasabb és talán a legnehezebb. Ekkor ugyanis a kutató-levéltáros (Archivists) és a whisky készítő (Whisky Makers) csapat összeül, és egy ún. aromapanel segítségével megvitatják az újjászületésre váró whisky karakterét. Különböző lepárlók single maltjaiból állítanak össze több féle mintát, és végül azt választják ki, amelyik a team minden tagja számára azt adja, amit a meglévő információk alapján vizionált. Időigényes és sok tapasztalatot igénylő munka ez, amely csak akkor ér véget, ha mindenki elégedett az eredménnyel. Így születik meg egy elfeledett whisky jelenkori interpretációja. A Lost Distillery logóját az ősi kelta jelkép, a Triskele ihlette, amely a reinkarnációt (visszatérést) jelképezi. Értelmezésük szerint ebben a szimbólumban a whisky készítés legfontosabb összetevői fellelhetők: a hordó, a víz és az árpa. Az egyes whiskyk háromféle verzióban készülnek: a Classic-ot 12-15 éves, az Archivist-et 15-20 éves, a Vintage-t pedig 25-30 éves érlelésekből alkotják meg. Ahogy régen sem használtak színezéket (karamellt) és nem alkalmaztak hűtve szűrést, úgy a Lost Distillery palackozások is mindezt nélkülözik.

Így is ismerheti: Jericho Classic 0 7 l 43, JerichoClassic07l43

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.