Jim Beam Bourbon Whiskey 0,7L 40%

Jim Beam Bourbon Whiskey 0,7L 40%

4 299 Ft-tól 18 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

 

Jim Beam Bourbon whiskey 40% 0, 7 l

További 1 ajánlatAjánlatok elrejtése
4 299 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
bevasarlas.tesco.hu
 

Jim Beam Bourbon whiskey 40% 0, 7 l

Élelmiszer Budapest & környékére | Műszaki cikk országszerte

4 299 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
online.auchan.hu
 

Jim Beam whisky 0, 7 L 40%

4 312 Ft
+ 1 190 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
drinksmarket.hu
 

Jim Beam Whiskey [0, 7L|40%]

További 2 ajánlatAjánlatok elrejtése
4 350 Ft
+ 1 390 Ft szállítási díj
Egy héten belül
irány a bolt »
diszkontital.hu
 

Jim Beam 0, 7 40%

4 351 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
italshop.hu
 

Jim Beam whisky 0.7 (40%)

4 663 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
gasztroitalos.hu
 

Jim Beam whiskey 0, 7L 40%

4 810 Ft
Raktáron
irány a bolt »
bulishop.hu
 

Jim Beam 0, 7 l 40%

5 210 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
ypson.hu
 

Jim Beam (0, 7 l, 40%)

Ország Boltja 2017 Minőségi díj III. helyezett
5 490 Ft
+ 1 690 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
whiskynet.hu
 

Jim Beam Bourbon Whisky 0, 7 l 40%

Ország Boltja 2017 Népszerűségi díj I. helyezett
5 799 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
groby.hu

Hasonló tulajdonságokkal rendelkező további termékeink

További Jim Beam termékek: Jim Beam Whiskey

Termékleírás
Ital típusa Bourbon
Űrtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 40 %
Érlelési idő 4 év

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Régió: Egyesült államok-Kentucky Palackozó: JIM BEAM
íz: Krémes, édes, gyümölcsös és elegáns, tiszta, kiegyensúlyozott, frissítő
Lecsengés: édes és kissé rövid
Jacob Beam német bevándorló több mint 210 évvel ezelőtt, 1795-ben kezdett el whiskey lepárlással foglalkozni, mivel gabonájának akkoriban nem talált vevőt. A 19. század folyamán a cég egyre sikeresebbé vált, ennek is köszönhető, hogy a gyártási titkok azóta is fiúról fiúra szállnak és a lepárló mindvégig családi tulajdonban maradt túlélve még a szesztilalom időszakát is. A márka Jacob dédunokájáról James 'Jim' Beam-ről kapta a nevét, aki a szesztilalom után újjászervezte és újraindította a termelést. Ma már a legnépszerűbb bourbon. Nem is nagyon van, ki ne ismerné. Ha whiskeyről van szó, szinte mindenkinek biztosan eszébe jut a fehér címkés, klasszikus változat.
Jim Beam: Kentucky állam Louisville-i repülõterétõl egy nagyobb ugrásnyira áll az a lepárló, ahol ma is készítik a Jim Beam whiskey-t. De a felszálló gépek zaján kívül is sok minden megváltozott a híres szeszfõzde környékén. Egy azonban változatlan maradt, nyolc kilométerrõl hozzák ma is a legendás Hardin-patak vizét a szeszfõzéshez. Sajátos összetétele révén sok kalciumvegyületet hoz magával a mészkõsziklákból, viszont vasat nem, s ez a végeredményen is megérzõdik. Egy szakértõ vélemény szerint a Bourbonben lévõ mészkõnek köszönheted, hogy másnap reggel úriemberként ébredhetsz fel ... A törvénytisztelõ Beam család: Az 1792-ben önálló állammá lett Kentucky, és a Beam család szinte egyszerre indult meg a virágzás útján. Jacob, majd fia David, illetve unokája, a második David alkotta meg és indította be a szeszfõzdét. A negyedik generációból James Beauregard Beam lett a névadója a cégnek. Õ azonban csak a híres alkoholtilalmi (ún. prohibíciós) törvénynek a bejelentéséig űzte az ipart. ""Nem akarok a whisky miatt börtönbe kerülni"" - mondta a fiának. Mint azóta tudjuk, J. B. B. a kisebbséghez tartozott törvénytisztelõ álláspontjával, mert a titkos szeszfõzés és - csempészet azért sokak megélhetése maradt az Államokban. Csak 15 hosszú év után, 1933-ban emelhette ismét szájához a poharat a börtön kockázata nélkül. A gyártás voltaképpen egy kompromisszum eredményeként született meg. A frissen kipusztított erdõk után termõre fogott földek nem adtak jó rozstermést. Ugyanakkor ha a búza és a kukorica között választhattak, számos farmer a kukoricát részesítette elõnyben, hiszen az háromszoros szemmennyiséget adott. Igen ám, de az ebbõl nyert szesz édeskés volt, ezért láttak neki a Beam család tagjai a többféle szemestermény (rozs, árpa, búza) hozzáadásával kombinált párlatok fõzéséhez. A fõzésnek is van titka: az alacsony hõmérsékletű lepárlásnak tulajdoníthatóan a szesz nem ""kaparós"". És ha már említettük az ásványi adalékokat, ne felejtsük el a növényieket sem: a Kentucky földjén nõtt fehér tölgyekbõl olyan hordó készül, mely maga is hozzáadja ízelemeit a Bourbon végleges ízkompozíciójához. A hordókat ma is kiégetik belülrõl, de hogy ennek miképp alakult ki a hagyománya, ma már nem lehet (hitelt érdemlõen) tudni. A legenda szerint halat szállítottak a hordóban, melybe aztán whiskey-t akartak tölteni. Hogy a hal bűzét elvegyék, kiégették a belsejét, s láss csodát, a szesz ettõl borostyánszínű és bársonyosabb lett. Az égetést még ma is alkalmazzák, sõt, a minõség megõrzése érdekében jogszabály tiltja a hordó másodszori használatát. Az érlelés négy (olykor nyolc) évig is eltart.  Bulishop. hu - Szerezz be mindent egy helyről, ami egy jó bulihoz kellhet! Parti eszközök, italok, dekorációk, jelmezek online és személyesen a Bulishopnál! Így is ismerheti: Bourbon Whiskey 0 7 L 40, BourbonWhiskey07L40
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^